Llibre HEM PERDUT L’ARROVA

HEM PERDUT L’ARROVA, d’Àlvar Sentandreu Bo, és un llibre escrit en valencià en el que l’autor ens enfonsa en la cultura agrícola valenciana, la qual ha perdurat durant segles i que a hores d’ara està desapareixent.

Amb pròleg de Carmen Morenilla Talens, Catedràtica de Filologia Grega de la Universitat de València, HEM PERDUT L’ARROVA és un llibre que, encara que inspirat en les vivències de l’autor i la seua família, tracta sobre l’agricultura de qualsevol poble de qualsevol comarca de la Comunitat Valenciana: la parla, les eines, els remeis per a les malalties, el predir l’oratge, l’educació, els costums, tot il-lustrat amb nombroses fotografies.

Alguna cosa devem d’estar fent mal a hores d’ara, quan l’agricultor està reivindicant uns preus justos per la seua collita, pel seu esforç, per dignificar la seua vida, perquè els joves no abandonen el camp i acabe per desaparèixer la nostra cultura agrària. És aquest llibre, un crit per la supervivència d’aquesta cultura que ens han transmés els nostres avantpassats. En el que l’autor, en la seua llengua valenciana, d’una manera desenfadada, ens farà reflexionar sobre el que està passant.

El llibre es pot trobar online al següent enllaç:https://publish.mibestseller.es/books/342320