Antella (2004)

X Assemblea d’Història de la Ribera.

Els dies 5, 6 i 7 de novembre de 2004 es va celebrar la X Assemblea d’Història de la Ribera i els vint-i-cinc anys de la seua institució. Actuà com a secretaria local Marina Estarlich Martorell.

Es va crear la primera pàgina web de l’assemblea amb la col·laboració d’Ernest Llorca

El tema monogràfic va ser les «riuades i inundacions a la Ribera del Xúquer en la perspectiva històrica». La ponència inaugural estigué a càrrec del catedràtic Vicent Roselló Verger. Comptarem amb la col·laboració del catedràtic en geografia de la U.V. Joan Mateu i del cronista d’Antella Ramón Estarlich Candel. Es presentaren les Actes de les Assemblees de Cullera i de Benifaió. El llibre «Vivim la ribera: Quadern de treball sobre la comarca» Ramiro Roca, E. i Andrés Terentí, J. i el llibre «La baronía y la iglesia de Antella» per Ramón i Marina Estarlich.

Es va fer una excursió a l’ Ermita de Sant Ro de Ternil restaurada després d’haber ser inundada i destruïda per la pantanada de 1982. I una taula redona al voltant del tema «conviure amb les riuades: respostes per al futur».

A més tant els participants com els veïns d’Antella gaudiren de tres exposicions fotogràfiques: picaportes, riuades i inundacions, imatgeria religiosa d’Antella i dos concerts: la soprano Maria del Carmen Rubio Sánchez i el quartet de clarinets «Bohem».