Alzira (1993)

VI Assemblea d’Història de la Ribera

El dies 24 i 25 d’abril de 1993 es va celebrar a Alzira la VI Assemblea d’Història de la Ribera. Actuà com a secretari del comité local l’arxiver municipal i cronista oficial de la ciutat, Aurelià J. Lairón Pla.

Les jornades van ser molt profitoses i van ser més d’un centenar els historiadors i estudiosos que es van inscriure, també foren molts els treballs que es van presentar a les diferents seccions.

L’Ajuntament d’Alzira va publicar en tres volums les comunicacions. En el primer (1997) s’arreplegaren quinze dels treballs presentats a les seccions de Geografia, Fonts documentals, Prehistòria-Arqueologia i Història Medieval. Al segon volum (1998) se’n publicaren onze, que abraçaren l’Edat Moderna, i al tercer (1999) quinze on es recopilaren les comunicacions d’Història Contemporània i Art.

L’Ajuntament d’Alzira, fidel al seu compromís, va copatrocinar, amb la Universitat de València, el volum titulat L’espai de l’aigua. Xarxes i sistemes d’irrigació a la Ribera del Xúquer en la perspectiva històrica (Antoni Furió i Aurelià Lairón, eds.) que veié la llum l’any 2000 on s’arreplegaren les ponències i comunicacions, en total tretze treballs, que participaren la sessió monogràfica.